vrijdag 5 september 2014

Brownie

Geïnspireerd op het recept van Voedzo, maar toch een beetje anders. Klik hier voor het recept van Voedzo.

Wat weer een leuke manier om groente te verwerken in een zoet gerecht!
Deze heerlijke brownie bevat courgette, is vrij van geraffineerde suikers. Ik heb deze brownie gemaakt met speltmeel. Wil je het recept glutenvrij,  klik dan op bovenstaande link voor het recept van Voedzo.



Ingrediënten:
- 150 gram geweekte dadels
- vocht van de geweekte dadels
- 25 gram roomboter
- 25 gram kokosolie
- 2 eieren
- 100 gram geraspte courgette
- 55 gram speltmeel
- 50 gram (ongezoete, rauwe) cacaopoeder
- snufje zout
- 2 theelepels baking soda

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Doe de geweekte dadels in je keukenmachine met de 2 eitjes en het vet. Laat dit even goed draaien.
Doe dit nu in een grote kom en roer de courgette, de cacaopoeder en het speltmeel erdoorheen. Om het nog ietsjes vochtiger te maken doe je een beetje vocht van de geweekte dadels erdoorheen.
Vergeet de 2 theelepeltjes baking soda niet.
Je mengsel kan nu in de vorm en de voorverwarmde oven in. De brownie moet ongeveer 25 minuten de oven in. Het is het lekkerst dat ie nog smeuïg is.

Je kunt de brownie nog voorzien van een lekkere chocolade laag. Wil je juist een krokante laag? Smelt dan 85% pure chocolade au bain marie en meng hier doorheen een beetje kokosmelk. Smeer dit op de brownie en laat het in de koelkast opstijven.

Wil je juist meer een romig, zachte topping? Doe dan 30 gram roomboter met een eetlepel koudgeslingerde rauwe honing, een eetlepel rauwe cacaopoeder en 30 gram rozijntjes in de keukenmachine. Even goed laten mengen en smeer dit over je afgekoelde brownie.

Geniet van je overheerlijke brownie.
Onthoud wel dat ook dit calorie bommetjes zijn. Dus geniet met mate ;-)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten