dinsdag 30 juli 2013

Waar het mee begon: de juicer

Hier is het mee begonnen, juicen. Het maken van verse groentesappen, elke ochtend.
De eerste sap die ik maakte bestond voornamelijk uit fruit en een beetje groente. Inmiddels bestaat de sap uit voornamelijk groente met een beetje fruit.
Het is even wennen, maar geloof me het went en je wilt niet meer zonder!



Een lekkere groentesap om de dag mee te beginnen:

- half appeltje
- 1 a 2 stelen bleekselderij
- hand vol peterselie 
- halve komkommer
- klein stukje gember (wel even schillen)
- een kop spinazie

Alles in de juicer en hoppa!
Zelf doe ik vaak de spinazie in de blender, zo behoud je de vezels van deze groente.

Doe je alles door de juicer (sapcentrifuge), dan wordt alleen het vocht onttrokken uit het groente en fruit.

Voor de bikkels onder ons; doe er een theelepel Ultimate Greens doorheen.
Dit is een groen poedertje dat bestaat uit spirulina,chlorella en barley grass.

Spirulina is een oeroude soort minuscule blauwgroene algen. Spirulina bevat vele voedingsstoffen en ook een aantal fytochemicaliën. Het bevat aanzienlijk veel  bètacaroteen en andere carotenoïden, chlorofyl, mineralen (waaronder calcium, ijzer, zink, magnesium en kalium), vitaminen en essentiële vetzuren. Daarnaast is het rijk aan eiwitten.

Chlorella is een alg en bevat ook veel eiwitten, vitaminen, sporenelementen en omega-3 vetzuren.Chlorella bevordert de spijsvertering en ondersteunt het immuunsysteem. Daarnaast het heeft een reinigende werking door opgehoopte afvalstoffen en zware metalen aan zich te binden en uit het lichaam te verwijderen.

Barley Grass (gerstegras) lijkt op tarwegras, maar bevat iets meer chlorofyl en antioxidanten. Daarnaast is het rijk aan eiwitten en vele vitamines als vitamine B1, B12 en K.

Oke, de smaak is even wennen met dit groene poedertje er doorheen. Maar ook dit went. Je proeft het groen, het smaakt zeer gezond.

Nog een paar heerlijke groentesapjes voor de liefhebber.


Oranjesap:
- 2 geschilde sinaasappels
- stukje gember (geschild)
- 4 wortels
- 1 steel bleekselderij

Alles door de juicer en je hebt een heerlijke zoete sap. Het ligt eraan hoe groot de wortels en de sinaasappels zijn, maar zo heb je wellicht genoeg voor 2 personen.

Rode bietensap:

- 1 a 2 rode bieten (is een gekleurd karweitje, maar wel schillen)
- een kwart geschild citroen (voor een heftigere smaak, met schil)
- een halve appel
- aanlengen met water
- optie: een stukje gember

En weer alles door de juicer voor een heerlijke frisse sap, die ook nog eens prachtig van kleur is!

Wij beginnen elke ochtend met een lekkere sap. Het geeft energie om vrolijk aan de dag te beginnen.
Daarnaast heeft het voor mij nog een zeer positieve uitwerking! Ik ben namelijk allergie vrij. Jarenlang was ik allergisch voor wortel, selderij en tomaat. Ik ben deze groentes in kleine hoeveel gaan toevoegen aan mijn sap en nu kan ik het ook weer gewoon eten. Heerlijk!

Geniet van de lekkere sapjes!

Minke








Geen opmerkingen:

Een reactie posten