Een heerlijke, zoete brood zonder tarwe (glutenvrij). In de zoektocht naar tarweloos brood heb ik weer een lekker recept. Je zou het ook cake kunnen noemen. Heerlijk als lunch of als tussendoortje.
Benodigdheden:
- 2 rijpe bananen
- 4 dadels (zonder pit)
- 2 biologische eitjes
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- 1 eetlepel raw honey of maple siroop
- 100 gram kokosmeel
- halve theelepel bakpoeder
- snufje zout
- handje kokosrasp
Je snijdt de dadels fijn en prakt de bananen. Je mengt de banaan met de dadels. Je smelt de kokosolie.
In een andere kom kluts je de eitjes met een snufje zout.
Je schenkt de kokosolie bij de geprakte banaan en dadels. Ook doe je de
geklutste eitjes erbij. Je mengt dit goed samen met de eetlepel raw
honey of maple siroop.
Nu meng je de kokosmeel en de bakpoeder er door en je deeg is klaar.
Je doet het deeg in een cakeblik en je strooit de kokosrasp erop. Je zet het 30/40 minuten in de oven op 150 graden.
Je kan het direct eten! Juist heerlijk als het nog een beetje warm is!
Smakelijk!
Dit is het eerste recept dat goed gelukt is met kokosmeel. Lekker! Dankjewel, groetjes Laura
BeantwoordenVerwijderenLekker, maar viel helemaal uit elkaar!
BeantwoordenVerwijderenNiet om te presenteren dus, maar zelf lekker "kruimels" eten.
Ik heb er wat rozijnen door gedaan.