woensdag 30 april 2014

havermoutkoekjes

Vroeger, lang geleden, als we wel eens een broodje bij Subway haalden nam ik ook altijd een oatmeal cookie daar. Oh wat vond ik die lekker.
Dit koekje kun je ook gezond maken! Zonder suiker, zonder tarwe. 

Havermoutkoekjes
Ingrediƫnten
- 125 gram havermout
- anderhalve banaan (of 2 kleine)
- theelepel kaneel
- 25 gram kokosbloesemsuiker (of 1 eetlepel honing)
- 5 tot 10 gram lijnzaad
- handjevol rozijnen
- handjevol rauwe cacao nibbits

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Doe 100 gram havermout,de lijnzaad, de bananen, kokosbloesemsuiker en het kaneel in de keukenmachine en even goed laten draaien. Hierna schep je de resterende 25 gram havermout er nog doorheen, samen met de rozijnen en de cacao nibbits.
Je deeg is nu klaar.

Op een bakplaat, bekleed met bakpapier, komen de koekjes. Ik heb met een eetlepel rondjes gemaakt van het deeg. Ik heb in totaal 15 koekjes kunnen maken.
Het kan de oven in. Met een 15 a 20 minuten zijn de koekjes klaar.
De koekjes zijn een beetje krokant van buiten, maar zacht van binnen.

Je kan natuurlijk weer volop variƫren met dit recept. Doe er eens gojibessen in of stukjes 75%+ chocolade. Ook lekker met walnoten of andere noten.

Smakelijk!


De koekjes zijn helaas niet lang te bewaren, ze worden klef. Dus maak deze koekjes als er meer mensen in huis zijn en eet ze direct allemaal op :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten