zondag 24 augustus 2014

Vijf redenen om te ontbijten als een keizer

Een valkuil voor veel mensen is het ontbijt overslaan. Ontbijten kost te veel tijd in de vroege ochtend en tijd hebben we al zo weinig. Misschien hebben we net de tijd om een kop koffie naar binnen te werken, maar tijd om uitgebreid een gezond ontbijtje klaar te maken ... zeker niet.
Toch is het ontbijt een van de belangrijkste maaltijden van de dag. We kennen allemaal het gezegde: ontbijten als een keizer, lunchen als een koning en dineren als een bedelaar.
Dit zouden we eigenlijk allemaal moeten doen. 

Waarom is het ontbijt nu eigenlijk zo belangrijk? Vijf redenen om elke dag te ontbijt:



Energieverbranding
In het Engels heet het zo mooi Breakfast. Wat staat voor het verbreken van je vasten. Want dat is wat we doen gedurende de avond en nacht. Je vast misschien wel 8-12 uur. Het is maar net hoe laat je dineert en hoeveel je nog eet na je maaltijd natuurlijk. Na je avondmaaltijd hoef je eigenlijk niks meer te nuttigen, dus begin je met vasten zodra jij je diner op hebt. Daarna ga je nog naar bed, waar je gemiddeld een 8 uur slaapt. Je bent bijna een halve dag aan het vasten op een dag. Deze vast moet je onderbreken om je dag goed en gezond te starten: je motor voor de dag te starten. Door te ontbijten zorg je dat je metabolisme opgang komt,  je energieverbranding.

Productiviteit
Door te ontbijten krijg je energie voor de dag. Dit zorgt voor betere leer- werkprestaties. Het verhoogt je productiviteit gedurende de dag.

Gewichtscontrole
Driemaal daags te eten, waarbij je een goed ontbijt nuttigt, zorgt voor gewichtcontrole. Als je goed ontbijt verminder je je snaai gedrag. Het snaaien gedurende de dag zorgt voor veel onnodige en onbewuste calorieën. 

Goed voor je gezondheid
Uit onderzoek is gebleken dat mensen die niet ontbijten vaak een verhoogd cholesterol hebben en een te hoog insulinegehalte. Dit kan leiden tot hart-en vaatziektes.

Een zonnig humeur
Ontbijten zorgt ook voor een beter humeur! Als je niet ontbijt blijft je energiepeil laag en ook je bloedsuikers. Je hebt de energie nodig om zonnig en stralend aan de dag te beginnen.



Start je dag goed en ontbijt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten