vrijdag 22 augustus 2014

Chilisaus homemade

Quick en easy recept voor een krachtige oosterse smaak.

Bij een oosters gerecht is chilisaus erg lekker. Maar de sausen in de supermarkt of toko zitten sjok vol geraffineerde suikers. Je hebt voor chilisaus wel een zoetje nodig. Daarom heb ik gebruik gemaakt van biologische rauwe (koudgeslingerde) honing.


Ingrediƫnten:
- 2 rode peper
- 2 teentje knoflook
- 6 eetlepels witte wijn azijn
- 2 eetlepel honing

Doe alle ingrediƫnten in de keukenmachine en laat het goed draaien, zodat alles goed hakt en mengt. De chilisaus is klaar.

Ik heb de saus gebruikt om de kip te marineren voor een heerlijk oosters gerecht met sugarsnaps en bruine rijst. Dit gerecht was voor 2-3 personen.

Je kan er ook voor kiezen om meer te maken als je bijvoorbeeld de saus koud op tafel wilt zetten bij loempia's. Kook de saus dan in en laat het afkoelen voor gebruik. Zo dikt de saus meer in en heb je minder last van de knoflook, omdat het niet meer rauw is.
Vind je de saus te pittig? Haal dan de zaadjes uit de peper en je kunt iets meer honing gebruiken.



Kijk ook eens bij mijn blog: basis recepten voor saus, marinade en dressing voor inspiratie. Alles quick en easy, maar bovenal heerlijk en puur natuur!


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten