woensdag 20 augustus 2014

Kokospasta, voor het zoete leven

Het eten van een stukje brood (spelt/zuurdesem) kan zo lekker zijn!
Maar wat voor beleg doe je op je brood? Er is genoeg hartig beleg, toch is af en toe iets zoets op brood wel erg lekker. Het meeste beleg in de supermarkt zit bomvol suiker. Ook de biologische producten.
En eerlijk is eerlijk, het is makkelijk als het uit een potje kan komen ;-)
Daarom  hier een recept die je gewoon in een potje kan doen, kan bewaren in de koelkast en vrij is van geraffineerde suikers.


Kokospasta:
- 30 gram  kokosolie
- 1 theelepel vanille extract
- 30 gram kokosbloesemsuiker
- 50 gram kokosrasp
- 200 ml kokosmelk

De alles, behalve de kokosrasp in de keukenmachine. Laat dit even goed draaien. Hierna roer je de kokosrasp er doorheen. Laat het een nachtje in de koelkast staan, zodat de kokosrasp de natte ingrediƫnten goed kan opnemen. Roer de pasta voor gebruik nog eens goed door.
Ik heb de kokospasta in een afsluitbaar potje gedaan (hergebruik pindakaas pot), zodat het langer bewaard kan worden in de koelkast

Je kunt de kokospasta lekker op een stukje brood smeren, maar ook erg lekker om een lepel door je havermout smoothie te doen. Of wat dacht je van als topping op een cupcake of muffin.

Het zoete leven! Geniet!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten