Ik ben in China veel gember gaan gebruiken.Grote stukken gemberwortel liggen standaard in mijn koelkast. Heerlijk door oosterse gerechten, of het marineren van vlees of door de soep. Ook trek ik er graag een pot thee van. En er gaat met regelmaat een groot stuk door de groentesap.
Gemberwortel |
Wist je dat gember onwijs gezond is? Ik zal je vertellen waarom.
- Er zitten enzymen in gember die je stoelgang bevorderen.
- Gember stimuleert de bloedcirculatie en helpt je lichaam te ontgiftigen.
- Er zitten vele bouwstoffen in gember. De bouwstoffen van gember zijn gingerol, shogaol en zingiberene. Deze stoffen hebben antioxidante eigenschappen die je lichaam helpen te beschermen tegen hart- en vaat ziekte en kanker.
- Het heeft effect op je metabolisme. De stofwisseling wordt door gember versneld, zodat er meer energieverbranding in je lichaam plaatsvind. In China wordt gember gebruikt om je spijsvertering te bevorderen.
- Ook is het een krachtig middeltje tegen misselijkheid.
1. Trek er een kop thee van. Snijd een stuk, zo groot als je duim kootje, van de wortel af en schil het. Snijd het daarna heel fijn en doe het in een thee-ei. Je kan er ook nog wat sap van een citroen in doen. Wil je de thee zoeter? Roer en een beetje honing doorheen.
Ben je zwanger en heb je last van misselijkheid? Deze thee kan je helpen tegen de misselijkheid. Ik heb er goede ervaring mee :-)
Gember thee met citroen en honing |
Heerlijke juice met gember |
Ook lekker om je vlees in te marineren |
Variatie genoeg!
Give me some ginger!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten