zondag 10 augustus 2014

Zomerse ijsjes

De zomer vraagt gewoon om ijsjes! Heerlijk lekker snoepen van ijs in verschillende smaken. 
Ik heb ijsjes gemaakt die zuivelvrij en vrij zijn van geraffineerde suikers. Echt smullen dit!

Mango en chocolade ijs

Ingrediënten voor de basis:
- 1 blikje kokosmelk 400 ml.
- 1 banaan
- 1 theelepel vanille extract 

Mango ijsjes:
- 1 mango
- 4 geweekte dadels

Chocolade ijsjes:
- 2 theelepels rauwe cacaopoeder
- 1 theelepel kokosbloesemsuiker (of palmsuiker)

Je doet als eerste de ingrediënten voor de basis in de blender. Even goed laten draaien. De helft schenk je over in een glas.
Dan maak je bijvoorbeeld eerst je mango ijsjes. Schil de mango en doe deze samen met de geweekte dadels in de blender. Goed laten draaien en klaar. Dit kun je nu in glaasjes schenken. Ik haalde er 3 glaasjes uit.
De blender even schoon maken en doe de helft weer in de blender, samen met de rauwe cacao poeder en de kokosbloesemsuiker. De blender even goed laten draaien. Wij houden van een pure smaak, dus ik maak het ijs niet te zoet. Proef je eigen mengsel even, wil je de smaak zoeter doe er dan nog een theelepel kokosbloesemsuiker bij. Ook dit schenk je in 3 glaasjes. 

De glaasje denk je af en zet je in de vriezer. Na 4 uren zijn ze klaar. Maar je kunt ze langer bewaren natuurlijk! Ik zet de ijsjes 10 minuten voor consumeren even uit de vriezer, zodat het licht ontdooit.

Mijn wens is een ijsmachine te kopen. De voordelen van een ijsmachine is dat het non-stop wordt geroerd, hierdoor zal het minder ijskristallen bevatten. De structuur is meer zoals ijs moet zijn.
Maar zonder ijsmachine is het maken van ijsjes ook vrij gemakkelijk en smaken de ijsjes overheerlijk! Je kunt ijskristallen voorkomen door met regelmaat even de vriezer in te duiken en je ijsjes door te roeren.

Lekker en gezond snoepen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten