zondag 2 februari 2014

Raw Apple pie

Wat is het leven toch een feestje en dat moet af en toe gevierd worden met iets lekkers. Ja toch? Maar dan wel gezond, zonder suikers... en het kan zelfs rauw!
Hier een recept voor een Raw Apple Pie, het gebakje dat echt af en toe wel mag
Raw Apple Pie


Benodigdheden:
- kopje ongebrande, ongezouten amandelen of walnoten
- 6 dadels
- 1 appel
- citroensap van een 1/4 citroen
- kaneelpoeder
- klein handje rozijnen

Je hebt een food processor en cupcake vormpjes nodig om deze Pie te maken.

Als eerste doe je de noten in de food processor. Laat deze draaien tot de noten verpulverd zijn tot meel. Hierna doe je de dadels erbij. Laat het draaien tot het een geheel is. De noten en dadels zijn nu een plakkerige substantie geworden die je in je cupcake vormpjes (en cupcake papiertjes) gaat drukken. Het ligt eraan hoe groot deze zijn, hoeveel je kan vullen. Ik kan hiermee 4 grote vullen en ongeveer 6 kleinere.

Hierna ga je de topping maken. Je doet 3/4 deel van je appel (zonder klokhuis!) met de citroensap en de kaneelpoeder in de food processor. Even goed laten draaien.

Het andere deel van de appel snijd je in kleine stukjes. Deze meng je bij het appelmengsel met citroensap. Je gooit ook de rozijntjes erbij. Even proeven... je kan er altijd nog een beetje appel bij doen of kaneel, mocht je het te zuur vinden.

Het appelmengsel doe je op de bodem van noten en dadels. Je zet daarna de cupcake vormpjes gevuld in de vriezer, zodat het lekker kan opstijven. Na 1 uur kan je het in je koelkast zetten of laat het een beetje op kamertemperatuur komen, zodat je het lekker kan opeten!

Wat zalig! Een echt gebakje, maar zonder toegevoegde geraffineerde suikers en zonder witte (ongecompliceerde) meel. Hier kun je dus met een gerust hart lekker van snoepen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten