donderdag 13 februari 2014

Noten en zadenbrood

Een overheerlijk speltbrood vol met zaden en noten. Lekker om je dag mee te beginnen maar ook lekker als lunch of als tussendoortje.
Het is er gemakkelijk om te maken en snel! Dus heb je zin in iets lekkers, gezonds en wat goed vult? Dan is hier het recept.

ingrediënten:
- 2 eieren
- 1 eetlepel agave siroop
- 1 eetlepel kokosolie
- 150 gram spelt meel
- 1 eetlepel amandelschaafsel
- 1 eetlepel pompoenpitten
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- handjevol rozijntjes

De oven voorverwarmen op 145/ 150 graden.

Je mengt in een grote kom de natte ingrediënten (kokosolie, eieren, agave siroop) daarna meng je alle noten en zaden er doorheen en dan het spelt meel.
Je doet alles in een bakvorm. Deze eventueel een beetje invetten of je doet er bakpapier in.
Ik maak altijd een ronde brood. Het deeg in de vorm en dan strooi je er nog wat pompoenpitten en amandelschaafsel overheen.

Nu kan het de oven in. Na ongeveer 25 minuten is het brood klaar. Houd het de eerste keer goed in de gaten, want je wilt je brood niet te donker, maar ook niet te licht.

Het brood is klaar en het aller lekkerst direct uit de oven. Je hoeft hier geen boter op te smeren, want door de kokosolie is het lekker romig. Je zou er eventueel een beetje honing op kunnen smeren, maar door de agave siroop en de rozijntjes is het al een beetje zoet.

Je kan met dit brood natuurlijk variëren! Doe er eens lekker gebroken lijnzaad, walnoten of hele amandeltjes doorheen.
Terwijl ik dit schrijf ben ik heerlijk aan het genieten van een stukje brood. Echt een geniet momentje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten