dinsdag 28 januari 2014

Pompoen-wortel soep

Voor een gezonde levensstijl is het goed om veel groente te eten. Wij leven in een wereld waar ongezonde koolhydraten en veel vlees voorop staan bij elke maaltijd. We moeten terug naar een meer plantaardig dieet. Een dieet waar groente de hoofdrol speelt bij elke maaltijd. Maar soms is het best lastig om zoveel groente bij iedere maaltijd naar binnen te werken.
Daarom is een groentesap 's ochtends een uitkomst. Even juicen of in de blender en je hebt zo 100 gram of meer groente binnen.

Voor lunch is een salade handig. Maar voor de koudere dagen is een soep overheerlijk! Maak het de avond van te voren, dan is de soep de volgende dag nog lekkerder. Wel even gewoon opwarmen in een pannetje i.p.v. de magnetron.
Hier een lekker en eenvoudig recept voor een pompoen-wortel soep. Groente eten kan zo lekker en gemakkelijk zijn!
Pompoen-wortel soep
 Benodigdheden voor 4 personen:
- 1 ui
- 1 bouillon blokje (biologisch bijvoorbeeld van Zonnatura)
- 1 teentje knoflook
- halve rode peper
- 2 grote wortels
- halve pompoen
- 1 1/2 - 2 liter water
- snufje peper
- halve theelepel tumeric
- halve theelepel curry (of kerrie) poeder

In een grote pan doe je een beetje kokosolie en hier fruit je de ui en knoflook in. Je blust het af met het water en je doet het bouillon blokje erbij.
De wortels maak je schoon en hak je in stukken, ook de pompoen  snij je in stukken. Dit doe je in de pan, samen met de rode peper. Hierna doe je de kruiden erbij.
Dit laat je lekker een tijdje pruttelen, ongeveer 20 minuten. Daarna met een staafmixer de soep glad maken.

Je kan de soep direct serveren. Maak een grote pan, zodat je de volgende dag er nog lekker van kan eten.
Als je de soep serveert strooi er een beetje amandelschaafsel op. Ziet er mooi uit en smaakt ook heerlijk.

Soep eten is een gezonde manier om aan je hoeveelheid groente te komen per dag. Er gaan wel vitamines verloren bij het koken van de groente. Maar wist je dat gekookte wortels meer vitamine B, C en lycopeen (een sterke antioxidant) bevatten dan de rauwe variant? En op deze website kun je alle voordelen van pompoen lezen. http://gezond10.nl/voeding-dieet/10-voordelen-pompoen/
Dus met dit soepje krijg je echt wel genoeg gezondheid binnen!!
Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten