donderdag 30 januari 2014

Bananenbrood

Dit is een van mijn favoriete zoete gerechten. Heerlijk bij een kopje koffie of thee. Of gewoon lekker als ontbijt of lunch. Ik heb dit recept uit het boek van Julia Kang, 100% Gifvrij.
Het is een basisrecept waar je nog lekker mee kan spelen als je wilt. Maar alleen de basis is al heerlijk!

Bananenbrood
Je hebt nodig:
- 3 bananen
- 2 eieren
- circa 100 gram speltmeel
- handvol rozijnen
- snufje zout

Verwarm je over voor op 165 graden.

Je doet de bananen in een grote kom. Deze prak je, dit kan je met je handen doen of een vork. Als de bananen fijn zijn geprakt doe je de 2 eitjes erbij. Deze kluts je door je geprakte banaan. Hierna doe je het speltmeel erbij. Meng dit er goed doorheen. Daarna gooi je nog de rozijntjes erdoor heen.

Je doet in een bakblik bakpapier en daarna doe je hier je mengsel in. Je doet het in de oven. Het moet ongeveer 35 a 40 minuten in de oven staan. Het brood rijst niet. Het blijft een platte brood.
Is het klaar dan zou je er direct van kunnen snoepen! Er zitten geen conserveringsmiddelen in, dus het schimmelt snel. Dus wat je niet opeet in de vriezer stoppen in kleine stukjes. Dan kun je gedurende de week hier nog lekker van snoepen. Hier gaat het binnen de week wel op! Vaak een dag of twee ;-)

Variatie tips:
- doe er heerlijk een handvol ongezouten walnoten doorheen.
- meng er lekker kaneel doorheen.
- doe er naast het spelmeel nog havermout doorheen.

Dit gerecht is is lekker zoet, heerlijk voor kinderen! Een echte aanrader. Alles puur natuur. En zoals altijd, probeer het biologisch te maken.

Eet en geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten