dinsdag 6 augustus 2013

Light weight

Afvallen, er goed uitzien, gezond leven... we willen het allemaal. En de voedingsproducenten helpen ons graag. Ze maken alles ook in een light versie. De beroemdste frisdrank industrieën maken van hun populaire soda ook een light versie. Minder suiker, minder calorieën.
Alles te krijgen in de light variant: light yoghurtdranken, light chips, 20+ kaas....
We willen afvallen, er goed uitzien en gezond leven, dus kiezen we de light versie. Lekker gezond, want er zit toch minder vet en suiker in?!
Maar niks is minder waar. Om het vet of de suiker te vervangen en toch smaak te behouden moet er heel wat gebeuren en dit is een chemisch proces. Er worden kunstmatige zoetstoffen, smaakstoffen en geurstoffen toegevoegd; allemaal E-nummers.
Ons lichaam kan dit niet verwerken, want de stoffen worden niet herkent.
Wij hebben natuurlijke voedingsstoffen nodig om ons lichaam te laten functioneren. Velen van ons leiden honger...honger? Ja, er is een gebrek aan de juiste voedingsstoffen. Door genoeg vitamines, mineralen, vezels, e.d. kan ons lichaam functioneren en helend werken.
Door light producten te consumeren krijgen we minder calorieën binnen, maar ook allemaal onnatuurlijke stoffen. Door deze stoffen 'vergiftigen' we ons lichaam en krijgen we een onbalans. Deze onbalans staat de helende werking in de weg, maar ook het vinden van ons natuurlijk gewicht.
Julia Kang heeft hier een prachtig boek over geschreven, 100% Gifvrij (slank en gezond door een natuurlijke levensstijl).
Zij beschrijft in het boek een manier van leven die wij ook proberen. Ik richt me tot nu toe volledig op voeding. In het boek schrijft Julia over een totale levensstijl, dus geheel gifvrij leven, ook gifvrij leven met cosmetica, schoonmaakmiddelen etc. Reuze interessant!

Kies bewust en kies natuurlijk. Lees de labels. Laat de light versies staan, al die chemische troep kan niet goed voor je zijn.
Een mooi voorbeeld: boter of margarine/ halvarine. Ik ben opgevoed met halvarine. Lekker smeerbaar, minder vet en er zitten vitamines in! Want dat staat op de verpakking. Maar als we een etiket bekijken van een smeerbare halvarine is de lijst lang. En de vitamines...die zijn toegevoegd in de fabriek, niks natuurlijks aan.
Lees dit artikel eens www.foodmatters.tv/articles-1/butter-vs-margarine en je zult zeker weer gewoon de lekkere roomboter pakken. Want vinden we dat stiekem ook allemaal niet veel lekkerder dan de halvarine, die eigenlijk inderdaad wel een beetje chemisch smaakt.



www.foodmatters.tv/articles-1/butter-vs-margarine



Mocht je meer willen weten over 100% gifvrij, bekijk dan eens de websites van Julia Kangwww.natuurlijkgezondslank.nl en www.juliakang.nl


Leef in balans en eet lekker!
Minke



Geen opmerkingen:

Een reactie posten