donderdag 15 mei 2014

Dieet leugens

Op internet, in tijdschriften, op de televisie.... overal krijgen we advies hoe we gezond kunnen leven en hoe we gemakkelijk gewicht kunnen verliezen. Toch zit er ook veel verkeerd advies bij. Ik heb een aantal voor jullie op een rijtje gezet.


Neem light producten of de magere variant
Bij de meeste light producten is het vet er uitgehaald maar aangevuld met suikers of zoetstoffen. Producten waar het vet is uitgehaald smaken over het algemeen naar niks. Het vult je maag niet. Suikers en zoetstoffen zijn slechter voor je dan vet. Suiker geeft je lichaam energie. Dus in mate   hebben we het zeker nodig. Maar te veel kan het lichaam niet aan en kan je lichaam niet omzetten in     energie. Dus dan wordt het omgezet in vet... dus ja dan beter gezonde vet eten, wat je lichaam wel         om kan zetten. En vergeet niet hoe ontzettend slecht zoetstoffen voor ons zijn. Zoetstoffen zoals aspartaam  kunnen ernstige ziektes veroorzaken. We zullen er niet direct ziek van worden, maar vele ziektes zijn wellicht wel veroorzaakt door het vele gebruik van aspartaam.

Eet margarine of halvarine in plaats van roomboter
Roomboter is een natuur product, waar niks is meegedaan, niks aan toegevoegd. Dit kunnen we             van de eerste twee niet zeggen. Bekijk de ingrediĆ«nten lijst maar eens... weinig natuurlijks aan. Door   gebruik van de eerste 2 wordt gezegd dat het je cholesterol verlaagt. Maar ze bevatten veel                     transvetten die juist het risico op hart-en vaatziektes verhogen.

Maak gebruik van plantaardige olie als je bakt
Deze vetten worden ten eerste ranzig als je ze verhit. Ten tweede zijn ze rijk aan omega 6. Nu moeten we wel omega 6 binnen krijgen, maar gebalanceerd met omega 3. Doordat veel mensen bakken in         plantaardige olie krijgen ze teveel omega 6 binnen en dit zorgt voor ontstekingen in het lichaam. Ook     verhoogt het de kans op hart- en vaatziektes.

Eet veel (volkoren) granen
Kijk maar eens bij de beruchte schijf van 5 en we zien dat we per dag onwijs veel volkoren brood,         rijst, pasta, etc. mogen nuttigen. Onze schijf van 5 is gebaseerd op de voedselpiramide van Amerika.     Toen daar het advies werd meer koolhydraten nuttigen en minder vet, is de obesitas epidemie                 toegenomen. Toeval?

Eet alleen het eiwit
Wil je afvallen? Eet alleen het eiwit en gooi het eigeel weg. Jaja, ook ik heb dit gedaan. Het ei was          ten eerste een stuk minder lekker en minder vullend......
Dit advies is er, omdat er wordt gezegd dat het eigeel vol zit met cholesterol. Dit klopt, maar het is         juist gezond voor je. Daarnaast bevat het nog veel meer het is rijk aan vitamines B, A, D en E. Het     bevat  foliumzuur, choline, luteine en nog meer voedingsstoffen zoals ijzer, fosfor en zink.
De combinatie van het eigeel en het eiwit is zeer gezond voor ons lichaam. Ook als je wilt afvallen.



Eet puur natuur, eet bewust en je zult je gezond voelen. Gezond eten is voor het leven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten