donderdag 2 oktober 2014

En de winnaar is.... het Gouden Windei 2014

We worden enorm misleid (verleid). De reclames doen ons geloven dat we gezonde producten kopen, maar dit zijn helaas vaak zoete leugens. 

Foodwatch
De instantie Foodwatch doet hier iets aan! Ze komen op voor het recht van de consument, voor eerlijk, veilig en gezond voedsel. Ze stellen misstanden in de voedselindustrie aan de kaak en lobbyt bij de Nederlandse overheid voor oplossingen die consumenten echt beschermt.
Een geweldige instantie, die tenminste echt eerlijk is al het over voeding gaat.

Bron Foodwatch

Jaarlijks reiken ze een award uit aan een producent (bedrijf) met het grootste misleidende product. De award is Het Gouden Windei.
Vooraf kun jij als consument stemmen. Ze hebben dan een aantal producten onderzocht op misleiding en geven aan jou als consument het eerlijke bericht. Dan kun jij stemmen wie de award moet krijgen.

En de winnaar is....
Dit jaar heeft Capri Sun Multivitamine de award gewonnen. De runner up was de ambacht slavink van de Albert Heijn.

Het kinderdrankje Capri Sun Multivitamine wint terecht. Het is niks meer dat suikerwater. Een zakje drinken van 200 ml bevat maar liefst 19 gram suiker, dit zijn 5 klontjes suikers.
Het drankje wordt gepromoot als gezond, maar bevat evenveel suiker als een glas cola.

Overgewicht
Inmiddels is 1 op de 7 kinderen en jongeren te dik in Nederland. Overgewicht komt grotendeels door het binnenkrijgen van te veel suikers. We krijgen allemaal te veel suikers binnen zonder dat we het door hebben. Zeker als we frisdranken, vruchtensappen, etc. drinken.

Drink water
Leer jezelf en je kinderen water te drinken. Water reinigt en hydrateert je lichaam. Ons lichaam bestaat grotendeels uit water en moeten we dus aanvullen met water, niet met suikerwater.
Vind je water saai? Je kunt ook met water variëren!

Water met een smaakje
- vul een grote kan met water en doe er eens een citroen of limoen (met schil) in. Was en snijd de citroen of limoen in schijfjes en doe dit bij het water.
- vul een kan water en doe hierbij muntblaadjes. Heerlijk fris!
- doe bij je water komkommer schijfjes voor een verfrissende smaak.
- in de maanden als er aardbeien of frambozen zijn kun je deze ook heerlijk door je water doen. Doe de vruchten in een kan, maak ze stuk met een vork of stamper en doe daarna water in de kan.

Is het volop zomer? Doe in je water kan lekker veel ijsblokjes!

Kruidenthee
Alleen maar water drinken kan misschien saai zijn. Vergeet daarom lekkere kruidentheetjes niet. Zeker met de koudere dagen is een kop kruidenthee erg lekker!


Zorg dat jij je lijf goed reinigt en hydrateert door volop te genieten van water!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten