zaterdag 20 september 2014

Zonnebloempitten-gojibessen muffins

Muffins blijven hier een favoriet. En ze zijn gemakkelijk te maken en je kunt volop variëren. 
Deze muffins zijn gemaakt met gojibessen. Gojibessen zijn op moment behoorlijk populair en overal te verkrijgen. Ze behoren bij de categorie Superfoods. 

Happy Berrie
Hier in China worden de gojibessen al lang gebruikt, van soep tot thee tot medicinaal gebruik. Het besje is hier dan ook makkelijk te verkrijgen en stukken goedkoper dan in Nederland.
Het besje wordt in China 'happy berrie' genoemd. Deze besjes zorgen namelijk voor een algehele positieve levenshouding. En ze behoren tot de natuurlijke anti-verouderingsmiddelen, want dit de gojibes bevat bevat polysachariden die een gunstig effect hebben op de celvernieuwing.
Dit besje vindt zijn oorsprong in China, Tibet en Mongolië. In de Chinese geneeskunde wordt de gojibes voorgeschreven om het immuunsysteem te verhogen, het gezichtsvermogen te verbeteren, lever te beschermen, spermaproductie te vergroten en de bloedcirculatie te verbeteren.
Er zitten weer veel vitamines en mineralen in dit besje. Het bevat vitamine B1, B2, B6, C en E. Eet je even veel besjes wat gelijk staat aan de grote van een sinaasappel dan krijg je 500 keer meer vitamine C binnen!
Redenen genoeg om de gojibes met regelmaat in je menu te verwerken. Vandaag lekker door de muffin.


Zonnebloempitten-gojibessen muffins

Ingrediënten voor 6 muffins:
- 2 bananen
- 2 eetlepels volle yoghurt
- 2 theelepels vanille extract
- 1 eetlepel kokosolie
- 1,5 eetlepel kokosbloesemsuiker
- 1 ei
- 100 gram speltmeel
- 25 gram havermout
- 1,5 theelepel baking soda
- 25 gram zonnebloempitten
- 15 gram geweekte goijibessen
- 20 gram rozijnen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Week je gojibessen in lauwwarm water.

Doe de bananen, yoghurt, vanille extract, kokosbloesemsuiken en kokosolie in de keukenmachine of blender. Even goed laten draaien, zodat alles goed gemengd is en het een glad mengsel is.

Klop het eitje los in een grote kom en meng hier het mengsel bij. Zeef hier je speltmeel en baking soda bij en roer de havermout er doorheen. Intussen heb je de gojijbessen afgegoten en kan dit door het mengsel samen met de rozijntjes en zonnebloempitten.

Bekleed een muffinblik met papiertjes en verdeel het mengsel over de muffinblik.
Het kan de oven in en met 25 minuten zijn de muffins klaar.

Even laten afkoelen en genieten maar!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten