woensdag 24 september 2014

Pindakaas bonbonnetjes

Deze bonbonnetjes maak je in een handomdraai. Ze zijn vrij van geraffineerde suikers.
Maak er lekker veel, bewaar in de vriezer en dan heb je altijd iets lekkers in huis voor jezelf of als er visite komt.

Pindakaas bonbons

Ingrediƫnten voor 22 bonbons:
- 85 gram gemengde rauwe, ongezouten noten (ik heb cashewnoten en amandelen gebruikt)
- 5 dadels
- 3 grote eetlepels pindakaas
- 1 reep 80 gram suikervrije pure chocolade

Bereidingswijze:
Doe de noten samen met de dadels in de keukenmachine en laat het goed draaien, zodat alles kruimelig is. Doe nu de pindakaas erbij en laat het nogmaals goed draaien. Het mengsel is nu lekker plakkerig.

Ik maak gebruik van een cakepop vorm om de bonbons in vorm te krijgen. Verdeel het noten, dadel, pindakaas mengsel met een lepel over de vorm. Zet dit in de vriezer.
Laat het 1 a 2 uur opstijven in de vriezen.

Smelt de chocolade au bain marie. Haal de bonbons uit de vriezer en haal ze door de gesmolten chocolade. Leg dit op een bordje en doe het nogmaals in de vriezer.
Na een uurtje zijn ze klaar.

Het maken van de bonbons

Bewaren
Ik bewaar de bonbons in de vriezer. Zo zijn ze lang houdbaar en heb je altijd iets lekkers liggen mocht er onverwachts iemand op de stoep staan.
Ook leuk om deze bonbons weg te geven als cadeautje. Doe de bonbons in leuke mini muffinpapiertjes of in een doosje met een mooi papiertje tegen het plakken.

Smullen maar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten